توسعه بازار

توسعه بازار ، آمیخته ای از اقدامات زیرساخت و عملیات های میدانی برای بدست آوردن سهم بازار است. راهبری مسیر توسعه بازار،‌ چیز ساده ای نیست که با حدس و گمان صورت پذیرد.

کشتی توسعه بازار در اقیانوس متلاطم رقابت ، در پی دریانوردی امن و تضمین شده ای می باشد و برای این مهم ، تلاش های هوشمندانه ای دارد.

حوزه توسعه بازار در کسب و کارهای ایرانی ، آنچنان نهادینه نشده است اما مسیر رشد و پیاده سازی خود را بخوبی طی می نماید. این حوزه را در ساختار سازمانی می توان در قالب یک معاونت زیرمجموعه مستقیم مدیرعامل می توان جانمایی نمود که تلفیقی از واحدهای بازاریابی ، فروش ، پشتیبانی فروش ، خدمات پس از فروش و توسعه محصول را شامل می شود.

ابزارهای متعددی برای تحقق توسعه بازار وجود دارد از جمله : روابط عمومی ، تبلیغات ، رسانه ، رویدادها ، تولید محتوا ، دیجیتال مارکتینگ و دهها تاکتیک و تکنیک کاربردی که متناسب با نیازهای هر کسب و کار ، قابل عرضه می باشد.

ما در خدمات توسعه بازار ، به مجموعه اقدامات زنجیروار و مستمر دست می زنیم تا براساس یک برنامه راهبردی مشخص در یک دوره نسبتا میان مدت به رشدی پایدار و متوازن برسیم. این الگو ، نتیجه سالها تلاش و ممارست مقداد صرامی در مواجه با چالش های برندینگ و مارکتینگ بوده است.

از شناسایی ، تشخیص ، تحلیل ، ارزیابی تا تبیین استراتژی متناسب با منابع و ملاحظات بگیرید تا طراحی سیستم و ایجاد زیرساختها ، ابزارها ، مکانیزم ها و همچنین از گزینش و آموزش منابع انسانی را تصور کنید تا سیاستهای برند ، بازاریابی و فروش و دهها تدبیر نظارتی و کنترلی برای دستیبابی به یک پیکره جاندار بنام سازمان توسعه بازار.

عناصر توسعه بازار

مطالعات بازار | تحقیقات بازاریابی | استراتژي ها | زیرساختها | سرمایه های انسانی | برندینگ | مارکتینگ | فروش | پشتیبانی فروش | خدمات پس از فروش | و چندین عنصر دیگر…

مشاوره توسعه بازار

استراتژی توسعه بازار با تکیه بر قابلیت‌های موجود در محصولات، زمینه ورود به بخش‌های مختلف بازار و یا عرضه محصول در جغرافیایی گسترده‌تر را مورد توجه قرار می‌دهد، با این پیش‌فرض که ساختارهای نهادی (فرهنگ، قوانین، انتظارات و …) در بازارهای جدید امکان افزایش مشتریان بالفعل را فراهم می‌نماید.

هنگامي که کسب و کار‌ها براي ترسيم آينده خود و براساس فعاليت‌هاي موجود و در برنامه‌ريزي‌هاي استراتژيک با هدف رشد و توسعه، ميزان فروش و سود‌ آوري را پيش بيني مي‌کنند؛ اگر بين فروش مورد انتظار در آينده و فروش پيش بيني شده فاصله‌اي موجود باشد، گزينه‌هاي مختلفي براي پر کردن اين فاصله توصیه شده که عملاً سه استراتژی مشخص پيش روي بنگاه قرار می‌گیرد که عبارتند از: رشد متمرکز، رشد ائتلافي و رشد از طریق متنوع سازي.
در استراتژی رشد متمرکز که عملاً اولين اقدام تمامی کسب و کارهای نوپا مي‌باشد، با بررسي امکان بهبود عملکرد در فعاليتهاي جاری، مسیر رشد تعقیب می‌گردد؛ به منظور کشف فرصت‌هاي جديد در راستای رشد متمرکز، مدلي ارائه شده که به مدل گسترش محصول – بازار شهرت دارد. بر اساس اين مدل، کسب و کار به منظور توسعه بازار خود، چهار انتخاب استراتژيک پيش رو خواهد داشت:

  • استراتژي نفوذ در بازار: اين استراتژي به معني باقيماندن در بازار فعلي با استفاده از محصولات فعلي و تلاش براي توسعه سهم بازار است.
  • استراتژي توسعه محصول: در اين استراتژي، کسب و کار در بازار فعلي، محصولات جديدي را عرضه مي‌کند و با توسعه فروش آنها خود را در بازار فعلي ارتقاء مي‌دهد.
  • استراتژي توسعه بازار: در اين استراتژي، کسب و کار با تکيه بر قابليت‌هاي فعلي براي توليد محصولات، به بازارهاي جديد وارد شده و با عرضه محصول در اين بازارها فروش خود را توسعه مي‌دهد.
  • استراتژي متنوع سازي: اين استراتژي به معنی عرضه محصولات جديد، در بازارهاي جديد است و ريسک و منابع مورد نیاز آن بيش از ساير روشها است. اين استراتژي زمانی توجيه‌پذير است که فرصت‌هاي خوبي خارج از محصولات فعلي و بازارهاي فعلي در دسترس باشد و يک فرصت خوب، فرصتي است که در صنعت بسيار جذاب بوده و شرکت نيز از امکان موفقيت در آن برخوردار باشد.

خدمات مشاورین توسعه بازار عموما به دو دسته زیر تقسيم می‌شود.

  1. خدماتي در راستاي شناسايي نياز و ايجاد تقاضا.
  2. خدماتي در جهت پردازش و پاسخ به تقاضا.

تدوین راه‌کارهای توسعه بازار

راه‌کار بازاریابی یکپارچه رویکری جامع و فراگیر به کانال‌های ارتباطی در برنامه بازاریابی است. هدف این رویکرد که پس از شکل‌گیری فضای مجازی به عنوان پارامتری مؤثر بر معادلات رقابتی و تعریف جایگاه‌های رقبا در بازار مطرح گردید، اطمینان از هماهنگی و همراستایی برنامه‌های بازاریابی آنلاین و آفلاین (بازاریابی سنتی و متداول) است. ثبات، توافق و سازگاری میان این دو برنامه، کلید اصلی انتقال پیام مؤثر به مشتریان هدف و اطمینان از نرخ مطلوب بازگشت سرمایه خواهد بود. برنامه بازاریابی یکپارچه با رویکری مرحله‌ای و بازخورد محور، امکان اصلاح برنامه را در مقاطع کوتاه زمانی فراهم نموده و از اتلاف منابع به صورت جدی جلوگیری می‌نماید؛ که این امر به نوبه خود موجب افزایش کارایی برنامه‌ریزی در بنگاه‌ها شده و تناسب این سبک برنامه‌ریزی را با منابع محدود هسته‌های کارآفرین و بنگاه‌های کوچک و متوسط، توجیه می‌نماید.

مزیت توسعه بازار

مزیت اصلی این برنامه در افزایش حضور بنگاه در شعاع دید مشتریان بالقوه است، چرا که امروز مشتریان پس از مواجه شدن با پیام اصلی در بیلبورد یا کاتالوگ، که حاوی وجه تمایز و نوآوری است، در اینترنت و فضای آنلاین به دنبال اطلاعات تکمیلی نظیر نظرات بی‌طرف کاربرانی که قبلاً این محصول/خدمت را استفاده نموده، مراکزی که در این مورد پیش‌قدم و صاحب نام هستند و … می‌گردند. این جایگاهی ‌است که شما می‌خواهید دیده شده و به زیبایی بدرخشید!

وظایف واحد توسعه بازار

  • ایجاد و معرفی محصول جدید
  • تولید محصولات جدید در سطح بازار داخلی و همگام با بازار جهانی
  • بهبود و اصلاح محصولات جاری
  • تصمیم گیری‌های  صحیح بر اساس تجزیه و تحلیل رقبا و خروجی تحقیقات بازار
  • جایگاه سازی دوباره محصولات
  • کاهش هزینه های تولید

رزرو وقت مشاوره

    این فرم از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. بیاموزید داده‌های شما چطور پردازش می‌شود.